Gemakkelijk je verwarming bedienen met je smartphone

Profort - All-Electric

Sinds - 2006

Gemakkelijk je verwarming bedienen met je smartphone

Stel je voor: je komt thuis na een koude winterdag en stapt binnen in een heerlijk verwarmd huis. Zonder dat de verwarming de hele dag heeft lopen gloeien. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar met een elektrische wifi radiator is het toch echt mogelijk. Je kan deze radiator namelijk op afstand monitoren en bedienen met een app op je smartphone. Je kan in de app meerdere radiatoren tegelijkertijd bedienen, energiezuinige programma’s instellen en je energieverbruik monitoren.

Wil je hierover meer weten? Dan ben je aan het juiste adres. In deze blog leer je namelijk:

– Alles over de voordelen van een elektrische radiator met wifi
– Hoe je een elektrische radiator kan bedienen met een app op je smartphone

De grootste voordelen van een elektrische radiator met wifi

Je kan de temperatuur voor elke ruimte nauwkeurig instellen

Bij een traditionele radiatorkachel is het vaak een kwestie van draaien aan de knop om de ruimte te verwarmen. Je hebt dan geen idee wanneer de juiste temperatuur is bereikt en hoe warm de kachel eigenlijk wordt. Bij een elektrische radiator is dat verleden tijd. Je kan de radiator namelijk tot op de graad nauwkeurig instellen. Daarnaast kan je in de app in één oogopslag zien wanneer de gewenste temperatuur is bereikt.

Je kan gerichter en energiezuinger verwarmen

Ben je gedurende de dag op verschillende plekken in huis of kantoor te vinden? Dan kan je in de app precies instellen op welk tijdstip, welke ruimte verwarmd moet zijn. Door deze gerichte manier van verwarmen bespaar je een hoop energiekosten.

Je kan gemakkelijker de warmte in huis regelen

Je kan in de app verschillende programma’s instellen die de warmte in huis haast automatisch regelen. Zo kan je bijvoorbeeld een dag- en nachtprogramma instellen of kiezen voor een vakantie modus wanneer je voor langere tijd afwezig bent.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te benoemen. Een elektrische radiator is bijvoorbeeld makkelijk te plaatsen, heeft geen onderhoud nodig en neemt weinig ruimte in beslag.

Je elektrische radiator bedienen met je smartphone

Het is nu tijd om te kijken hoe zo’n app er precies uitziet. In deze blog nemen we de GLAMOX heating app als voorbeeld. Deze app kan samenwerken met bijvoorbeeld onze Profort H40 E-Radiator.

Locaties en ruimtes in één overzicht

Na het openen van de GLAMOX heating app, kom je direct terecht op de homepage. Je kan hier een overzicht zien van je locaties, bijvoorbeeld thuis, vakantiehuis en kantoor.

Aan elke locatie kan je ruimtes koppelen, bijvoorbeeld woonkamer, badkamer en slaapkamer. Wanneer je op een ruimte klikt, kan je de radiator in deze ruimte bekijken en bedienen.

Je kan op de homepage ook klikken op Vacation mode. Hier kan je een temperatuur instellen voor wanneer je langere tijd niet thuis bent.

Inzichten en instellingen per radiator

Als je hebt geklikt op een ruimte kan je de radiator monitoren en instellen. Je kan de temperatuur direct wijzigen door op – of + te klikken of een schema instellen en activeren. Het is ook mogelijk om per ruimte het energieverbruik te bekijken.

Daarnaast kan je per radiator de volgende instellingen activeren:

– Kinderslot: door dit te activeren kan je de temperatuur niet handmatig aanpassen met knoppen op de verwarming.
– Aangepaste (snelle) start: hiermee geef je de radiator toestemming om eerder te verwarmen zodat de gewenste temperatuur op een bepaald tijdstip bereikt is.
– Open raam detectie: hiermee geef je de verwarming toestemming om naar 7 graden te zakken wanneer er frisse lucht wordt gedetecteerd.

Weekschema’s instellen

In de app kan je voor alle ruimtes een weekschema instellen, waarin je voor elk moment van de dag een gewenste temperatuur kiest. Je kan hierbij kiezen uit de volgende opties:

– Home: de gewenste temperatuur voor wanneer je thuis bent.
– Away: een lagere temperatuur voor wanneer je niet thuis bent.
– Sleep: een gewenste (lagere) temperatuur voor de uren dat je slaapt.

Met een weekschema kan je voorkomen dat ruimtes onnodig worden verwarmd en veel energie besparen.

Energieverbruik monitoren

Je kan in de app overzichtelijk je verbruik monitoren, zodat je nooit voor verassingen komt te staan wanneer de energierekening op de mat valt.

– Je kan in grafieken het verbruik per ruimte of locatie aflezen.
– Je kan een overzicht bekijken van het dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse verbruik.

Kies voor een elektrische radiator met wifi

Nu je hebt gelezen hoe verwarmen met je smartphone eruit kan zien, is de kans groot dat je het zelf ook wil proberen. Of misschien wil je de elektrische wifi radiatoren wel toepassen in jouw volgende bouwproject.

Om je goed op weg te helpen, hebben we alle nodige informatie over deze radiatoren verzameld. Je kan hier meer lezen over de volgende elektrische wifi radiatoren:

Profort H40
Profort H60
Profort Prostone

Heb je specifieke vragen over de radiatoren of wil je samen sparren over de mogelijkheden? Je kan direct contact met ons opnemen of mailen naar info@profort.nl.

Neem contact op


Bel ons