Infrarood Verwarming

Profort - All-Electric

Sinds - 2006

Infrarood verwarmen

In plaats van eerst de lucht te verwarmen, zoals bij normale cv verwarming, verwarmt infrarood de vaste objecten in de ruimte. De objecten slaan deze warmte op en geven dit op hun beurt weer af aan de ruimte als secundaire straling. Dit zorgt ervoor dat er een warmteschil ontstaat in de ruimte. Hierdoor kan de thermostaat op een lagere stand gezet worden dan gewoonlijk.

De directe straling van het paneel gecombineerd met deze warmteschil, zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur 2 tot 3 graden hoger is dan de werkelijke temperatuur.

Infrarood verwarming brengt een behaaglijke, natuurlijke warmtebeleving die het beste te vergelijken is met zonnewarmte op een frisse dag. Omdat de toepassing anders werkt dan bij conventionele verwarming vergt dit een aparte berekening waarbij de plaatsing extra belangrijk is.

Voordelen infrarood

Infraroodgolven zijn elektromagnetische golven die onder het rode bereik van zichtbaar licht liggen. Ze trillen moleculen en geven energie vrij die we als warmte waarnemen. De golven hebben een positief effect op ons als mens. In tegenstelling tot conventionele verwarming, verwarmen de panelen niet de kamerlucht maar het metselwerk. De muren, vloeren, plafonds en objecten slaan de warmte drie keer langer op dan de lucht en brengen deze terug naar de leefruimte.

Infrarood verwarming is de perfecte oplossing voor ruimtes die niet geheel tochtvrij zijn en gaat schimmel en stofvorming tegen. Ook voor mensen met allergieën en voor carapatiënten is deze vorm van verwarmen bijzonder geschikt. De lange golf infrarood warmte heeft een positief effect op gewrichten, luchtwegen, spieren en bloedcirculatie.

✓ Geen onderhoudskosten,
✓ Efficiënt in gebruik,
✓ Geen luchtcirculatie en dus geen rondzwefend stof
✓ Natuurlijk warmtecomfort bij een lagere luchttemperatuur
✓ Gemakkelijk te combineren met bestaande verwarmingssystemen,
✓ Extra lage bedrijfskosten in combinatie met zonnepanelen.

Warmte en Comfort

Infrarood warmte kan doelbewust geplaatst worden op specifieke plekken in huis. Zo maak je efficiënt gebruik van de warmte. Infrarood verwarming verwarmt eerst objecten, die op hun beurt de ruimte verwarmen. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, werkt een infrarood paneel extra energiezuinig. Het kost namelijk minder vermogen om de ruimte op temperatuur te houden, aangezien de ruimte dit zelf al doet.

Advies nodig? Stuur ons een bericht, we denken graag met je mee

Voorraadhoudend

Onze producten komen uit onze eigen groothandel, waardoor we scherpe prijzen kunnen hanteren en vanuit eigen voorraad leveren.

Service

Wij geven warmte vanuit service door persoonlijk contact te onderhouden en projecten van de tekentafel tot in de praktijk te begeleiden.

Advies op maat

Met meer dan 20 jaar ervaring in het vak kunnen wij voor iedere situatie een passende, elektrische oplossing vinden en jouw wensen realiseren.

Neem contact op


Bel ons