Projecten

Profort - All-Electric

Sinds - 2006

Nieuwbouwwoningen

Sinds 2019 is het verplicht om nieuwbouwprojecten gasloos uit te voeren. Dit omdat onze aarde te snel opwarmt, de klimaatverandering snel doorzet en we minder afhankelijk willen worden van aardgas. Maar gasloos verwarmen is nog steeds een behoorlijke uitdaging. We zien dat warmtepompen nu het meest toegepast worden, ondanks dat dit niet voor ieder project de juiste oplossing is.

Helaas worden moderne en efficiënte varianten van elektrisch verwarmen nog vaak over het hoofd gezien. Denk hierbij aan onderhoudsvrije, duurzame en compacte radiatorpanelen. Maar ook aan intelligente boilers, regelsystemen of infrarood panelen waarmee je gericht de ruimte kunt verwarmen.

Elektrisch verwarmen is een snelle, energie-efficiënte manier van verwarmen, die je op verschillende manieren kunt toepassen. Of je nou denkt aan vloerverwarming als hoofdverwarming of infrarood verwarming als bijverwarming. Voor elke nieuwbouwwoning is er een juiste elektrische oplossing.

Bekijk onze nieuwbouw woningen

Utiliteitsprojecten

Utiliteitsgebouwen zijn in opzet en uitvoering vaak grootschaliger dan woningbouw. Denk hierbij aan overheidsgebouwen, fabrieken en bedrijven. Doordat de vraag en behoefte naar warmte bij een utiliteitsgebouw groter is dan bij een woning, werkt het verwarmen hier op een andere manier. Dit is waar elektrische verwarming om de hoek komt kijken.

Bekijk onze utiliteitsprojecten

Recreatiewoningen

Recreatiewoningen worden steeds populairder in Nederland. Denk o.a. aan chaletbouw, vakantiewoningen, mantelzorg en safaritenten.

Deze recreatiewoningen zijn vaak wat kleiner dan woningen, waardoor er goed nagedacht moet worden over elke vierkante meter aan ruimte. Gelukkig zijn elektrische verwarmingsoplossingen erg compact. Zo kunnen verwarmingen op plekken geplaatst worden waar je een traditionele verwarming niet kwijt zou kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een infrarood verwarming aan het plafond.

Er zijn genoeg mogelijkheden om recreatiewoningen te voorzien van een elektrische verwarming.

Bekijk onze Recreatiewoningen

Renovatieprojecten

Bij renovatie wordt een bestaande woning/en of ruimte hersteld of vernieuwd. Er zijn diverse redenen om te kiezen voor renovatie: van het bewoonbaar maken van een ruimte, tot het uitbreiden of verduurzamen van een woning.

Over het algemeen wordt er hierbij nog niet direct gedacht aan elektrische verwarming. Zonde, want hierin is juist steeds meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan slimme apps, maatwerk oplossingen en ‘zelflerende’ producten. Kortom: ook in de wereld van verwarmen wordt energie-efficiëntie steeds belangrijker.

Daarnaast willen we ook steeds duurzamer gaan leven. Bestaande woningen zijn vaak nog aangesloten op het gas, alleen gas wordt steeds duurder. Er zal bij renovatieprojecten dus steeds meer gekeken worden naar goedkope, duurzame en slimme opties om optimaal te verwarmen. Van moderne panelen met convectie of stralingswarmte, tot elektrische boilers en handdoekradiatoren. Kortom ook bij
renovatie is er van alles mogelijk om optimaal en energiebewust te verwarmen.

Bekijk onze renovatieprojecten

Neem contact op


Bel ons