Het verschil tussen een elektrische kachel en een radiator

Profort - All-Electric

Sinds - 2006

Het verschil tussen een elektrische kachel en een elektrische radiator

Zoek eens op Google naar ‘elektrische verwarming’ en kijk wat je tegenkomt. Waarschijnlijk zoveel verschillende opties dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Elektrische radiatoren, infrarood panelen, vloerverwarming, elektrische kachels: je hebt het allemaal wel voorbij zien komen. Alhoewel al deze producten hetzelfde doel hebben, werken ze natuurlijk compleet anders. De grote vraag is: welke soort verwarming past bij jouw ruimte of project?

Om je een stapje in de goede richting te helpen, hebben we in deze blog de verschillen tussen een elektrische kachel en elektrische radiator op een rijtje gezet. Deze twee soorten elektrische verwarming worden namelijk vaak door elkaar gehaald. Hopelijk weet je aan het einde van deze blog precies welke verwarming er werkt voor jou.

Lees snel verder. 👇

Verwarmen met een elektrische kachel

Een elektrische kachel zorgt dat de ruimte verwarmd wordt door middel van hete lucht. In de kachel zit een gloeidraad of keramische plaat die warm wordt en een ventilator die deze warmte verspreidt door de ruimte.

Je kan een elektrische kachel vaak op verschillende standen zetten om de ventialor harder te laten blazen en de ruimte sneller te verwarmen. Een voordeel hiervan is dat de ruimte snel verwarmt, maar het nadeel is dat het veel geluid maakt.

Een elektrische kachel kan je aanschaffen in verschillende soorten, maten en kleuren. Er bestaan bijvoorbeeld elektrische kachels die wat weg hebben van traditionele radiatoren, maar er zijn ook elektrische kachels in de vorm van een paal.

Voordelen elektrische kachel

– De ruimte is snel geheel verwarmd
– Kan vaak ook koude lucht ventileren
– Veel mogelijkheden in soorten, maten en kleuren

Nadelen elektrische kachel

– Ventilator maakt veel geluid
– Zorgt voor meer stofverplaatsing
– Kan niet in elke ruimte worden geplaatst
– Verwarmt vaak door middel van warmtestanden (niet nauwkeurig)

Verwarmen met een elektrische radiator

Laten we nu kijken naar de elektrische radiator. Deze verwarming heeft een frontplaat die warm wordt en dit de ruimte in straalt. Eerst is deze warmte vooral te voelen in de buurt van radiator, maar daarna wordt het snel verspreid door de ruimte.

Een elektrische radiator is vaak te bedienen met een bedieningspaneel, waar je een temperatuur kan instellen of kan kiezen tussen verschillende standen. Wil je de radiator nog gemakkelijker bedienen? Dan kan je ook kiezen voor een wifi radiator, die je kan bedienen en monitoren met je smartphone.

Elektrische radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren. Ze hebben vaak dezelfde uitstraling als een traditionele radiator, maar dan veel moderner.

Voordelen elektrische radiator

– Geluidloos verwarmen
– Radiatoren zijn dun en compact
– Ingebouwde thermostaat
– Meer duurzame functiemogelijkheden

Nadelen elektrische radiator

– Verwarmt niet direct de gehele ruimte

Welke keuze ga je maken?

Nu je van beide verwarmingen een beter beeld hebt gekregen, weet je misschien al welke verwarming bij je past. Ben je op zoek naar een tijdelijke oplossing om de ruimte snel extra te verwarmen en hoeft het van jou niet stil te zijn? Dan is een elektrische kachel misschien de beste optie voor jou.

Wil je een elektrische verwarming als hoofdverwarming gebruiken of als bijverwarming voor langere periode? Dan raden we je aan om te kiezen voor een elektrische radiator. Met een radiator kan je namelijk veel nauwkeuriger en zuiniger verwarmen. Benieuwd naar het aanbod? Je vindt hier een overzicht van onze elektrische radiatoren.

Neem contact op


Bel ons