Recreatiewoningen elektrisch verwarmen

Profort - All-Electric

Sinds - 2006

Recreatiewoningen elektrisch verwarmen: alles wat je moet weten

Liggen er plannen op tafel voor nieuwe recreatiewoningen? Dan is dit het moment om na te denken over een juiste verwarmingsoplossing. Steeds meer recreatiewoningen zijn voorzien van een elektrische verwarming, zoals een infrarood paneel of elektrische radiator. Elektrische verwarming is namelijk een duurzame optie en biedt veel mogelijkheden. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om ruimtes gericht te verwarmen met infrarood panelen of de gehele woning te verwarmen met elektrische vloerverwarming. Voor elke recreatiewoning is er een passende oplossing.

Om je te helpen ontdekken welke oplossing er bij jouw recreatieproject past, hebben we in dit artikel alles over elektrisch verwarmen op een rijtje gezet. Van de voordelen van elektrisch verwarmen, tot de toepassing van elektrische verwarming in recreatiewoningen. Tijd om erin te duiken!

Waarom elektrisch verwarmen in een recreatiewoning?

Voor het verwarmen van nieuwbouwwoningen heb je tegenwoordig nog maar drie opties: een warmtepomp, via een warmtenet (stadsverwarming) of elektrische verwarming. Gas is namelijk niet meer toegestaan. Aangezien een warmtepomp nogal onpraktisch is om te plaatsen in een recreatiewoning, wordt er vaak voor elektrische verwarming gekozen. Als je het ons vraagt een goede keuze, want elektrisch verwarmen brengt veel voordelen met zich mee.

Elektrische verwarming heeft een snelle opwarmtijd

Infraroodpanelen verspreiden uberhaupt al snel een heerlijke stralingswarmte, maar doordat recreatiewoningen vaak zijn gebouwd met een houtskelet, wordt de warmte nog sneller verspreid. Dit maakt dat elektrische verwarming in recreatiewoningen een stuk rendabeler is dan luchtverwarming.

Elektrische verwarming biedt veel mogelijkheden

Van elektrische radiatoren, tot infraroodpanelen, vloerfolie, boilers, airco’s en badkamer radiatoren: de keuze is reuze. In elke ruimte kan er een passende oplossing worden geplaatst of je kan ervoor kiezen om verschillende oplossingen met elkaar te laten samenwerken.

Elektrische verwarming heeft weinig tot geen onderhoud nodig

Eenmaal geplaatst heeft een elektrische verwarming eigenlijk geen onderhoud meer nodig. Alle elektrische verwarmingsoplossingen hebben een lange levensduur en blijven tot die tijd optimaal verwarmen.

Elektrische verwarming kan ruimtes gericht verwarmen

Met elektrische verwarming kan je ruimtes in de woning gericht verwarmen. Infarood is bijvoorbeeld in elke ruimte apart te bedienen. Zo kan je er voor kiezen om overdag de woonkamer te verwarmen maar de slaapkamer niet.

Elektrische verwarming is gemakkelijk te bedienen

Je kan elektrische verwarming gemakkelijk monitoren en bedienen met een thermostaat naar keuze. Wil je een weekschema instellen voor de recreatiewoning? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een klokthermostaat.

Welke elektrische verwarming kan je toepassen in een recreatiewoning?

Als het aankomt op elektrisch verwarmen zijn er verschillende mogelijkheden. We hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende verwarmingen en hoe deze in een recreatiewoning kunnen worden toegepast.

Infrarood panelen

Infrarood panelen worden vaak geplaatst in de woonruimte (keuken + woonkamer) van de recreatiewoning. Daarnaast wordt er ook vaak een infrarood paneel geplaatst in de slaapkamer en in de gang. De infrarood panelen worden veelal bevestigd aan het plafond in het midden van de ruimte. Het is ook mogelijk om de infrarood panelen aan de wand te bevestigen.

Badkamer radiatoren

Je kan vast wel raden in welke ruimte badkamer radiatoren worden geplaatst. Precies, de badkamer. Badkamer radiatoren zijn in verschillende modellen en kleuren beschikbaar.

Elektrische vloerfolie

Elektrische vloerfolie kan worden gebruikt onder droge of zwevende vloeren. Perfect dus voor recreatiewoningen, aangezien hier vaak een PVC vloer wordt gelegd. Na het installeren van de vloerfolie kan de vloer hier direct bovenop worden geplaatst.

Elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren worden vaak in dezelfde ruimtes of op dezelfde plekken geplaatst als infrarood panelen. Het enige verschil is dat de radiatoren worden geplaatst aan de wand in plaats van het plafond.

Elektrische boilers

Uiteraard mag warm water in een recreatiewoning ook niet ontbreken. Hiervoor kan er gekozen worden uit verschillende soorten en maten elektrische boilers, afhankelijk van de warm water behoefte.

Voorbeelden van recreatiewoningen met elektrische verwarming

Als elektrische verwarming specialist hebben wij voor verschillende recreatiewoningen de elektrische verwarming mogen realiseren. Drie van deze projecten worden hieronder kort toegelicht. Ben je benieuw naar al onze recreatieprojecten? Neem dan een kijkje op onze website.

55 premium lodges op camping Kompas Nieuwpoort

De 55 premium lodges van camping Kompas lopen op tot wel 60 m2 en zijn beschikbaar voor vier tot zes personen. We hebben elke lodge voorzien van:

– Een smart warmwater boiler die ervoor zorgt dat de complete lodge voorzien wordt van warm water.
– Meerdere elektrische radiatoren in de woonkamer en keuken die gezamenlijk bestuurd worden vanuit een centrale thermostaat.
Elektrische radiatoren in de slaapkamers met een eigen klokthermostaat.
– Een elektrische badkamer radiator in de badkamer die de ruimte verwarmt en natte handdoeken droogt.

Lees hier meer over dit project.

14 safaritenten op camping ‘t Woutershok

Deze bijzondere recreatiewoningen in Texel vroeg om een andere aanpak. Een safaritent verwarmen is immers compleet anders dan een woning. Wij hebben enkele safaritenten voorzien van:

– Een smart warmwater boiler die ervoor zorgt dat de safaritent voorzien wordt van warm water.

Lees hier meer over dit project.

10 flexwoningen in Wezep

In een voormalige kazerne in Wezep zijn tien flexwoningen gebouwd om spoedzoekers een woning te bieden. Het was aan ons de taak om de ruimtes in de woningen te verwamen met infraroodpanelen en badkamer radiatoren. Uiteindelijk zijn in elke flexwoning de volgende producten geplaatst:

– Meerdere infraroodpanelen die zijn aangesloten op een inbouwthermostaat om zo meerdere panelen tegelijkertijd te besturen en de ruimte egaal te verwarmen.
– Een elektrische badkamer radiator om de badkamer te verwarmen en natte handdoeken te drogen.

Lees hier meer over dit project.

Je recreatiewoning(en) elektrische verwarmen

Hopelijk heeft dit artikel je een goed beeld gegeven hoe het elektrisch verwarmen van recreatiewoningen eruit kan zien. Heb je vragen over de toepassing van elektrische verwarming voor jouw recreatieproject of wil je meer informatie ontvangen over onze producten? Je kan hier gemakkelijk contact opnemen met onze elektrische verwarming experts of een e-mail sturen naar info@profort.nl.

Samen vinden we de perfecte elektrische verwarmingsoplossing voor jouw recreatiewoning(en)!

Neem contact op


Bel ons