Keuze in regelsystemen

Profort - All-Electric

Sinds - 2006

Keuze in regelsystemen

Een elektrische verwarming is ‘standalone’ en werkt op zichzelf. Ideaal voor wanneer er in een ruimte slechts één verwarming nodig is. Maar wat als er meer vermogen nodig is in een grotere ruimte? In dit geval kan je gebruik maken van een regelsysteem. Met een regelsysteem kan je gemakkelijk meerdere verwarmingen bedienen vanuit een centrale thermostaat.

Er is een passend regelsysteem voor elk verwarmingsproject. Denk bijvoorbeeld aan nieuwbouwwoningen, recreatiewoningen, utiliteitsgebouwen en renovatieprojecten. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten regelsystemen, zodat je precies weet welk regelsysteem er past bij jouw project.

Verschillende soorten regelsystemen

Er zijn verschillende soorten regelsystemen waaruit je kan kiezen:

– Regelsystemen met een vaste aansluiting naar de thermostaat
– Regelsystemen met een RF (radiofrequentie) thermostaat en ontvangers
– Regelsystemen met wifi

Tegenwoordig is wifi de meest gebruiksvriendelijke en moderne optie. Een wifi regelsysteem verbindt de gewenste verwarmingen met een app, zodat je de verwarming kan bedienen met je smartphone of tablet. In dit geval wordt de functie van de centrale thermostaat overgenomen door je smartphone of tablet.

Alhoewel zo’n wifi regelsysteem veel voordelen heeft, is het niet voor elk project de beste optie. Bij huurwoningen wordt er bijvoorbeeld liever niet gewerkt met wifi verbindingen, omdat de bewoners rouleren. Er zou dan steeds opnieuw een app gedownload en ingesteld moeten worden. Zeker bij VVE-eigenaren en parkbeheerders van recreatiewoningen kan dit als vervelend ervaren worden.

Hoe werken de verschillende regelsystemen?

We weten nu welke soorten regelsystemen er precies zijn. Nu is het tijd om erachter te komen hoe de regelsystemen werken.

Regelsysteem met een vaste aansluiting

Een regelsysteem met een vaste aansluiting is vooral handig om te plaatsen bij panden die nog in aanbouw zijn. Bij de bouw van een pand liggen de wanden namelijk nog helemaal open en is het makkelijk om de bedrading en electronica weg te werken. Het is hierbij handig om met modules te werken die de bedrading van de verwarmingspanelen direct verbinden met de thermostaat. Zo kan de verwarming direct bestuurd worden door de thermostaat en is er na het dichten van de wanden niets meer te zien van de afwerking.

Bekijk ons aanbod regelsystemen met vaste aansluiting hier.

Regelsysteem met RF-verbinding

Aangezien het bij renovatie niet nodig is om de wanden te openen, zal een vaste aansluiting niet de beste optie zijn. Een regelsysteem met RF-verbinding is dan een betere optie. Bij een RF-verbinding wordt de RF-ontvanger aangesloten op de stroomtoevoer van het verwarmingsapparaat, die met een bepaalde frequentiehoogte verbinding maakt met de RF-thermostaat. Wanneer je de thermostaat bedient, zal een signaal aan de ontvanger de verwarming in werking zetten.

Bekijk ons aanbod regelsystemen met RF-verbinding hier.

Regelsysteem met wifi

De nieuwste optie om verwarming te regelen is via een regelsysteem met wifi verbinding. Dit is een populaire optie, aangezien we tegenwoordig bijna alles regelen via apps op onze smartphone. Ideaal dus als we de verwarming aan dit rijtje kunnen toevoegen!

Voor dit regelsysteem hoeft er geen thermostaat geplaatst te worden in de ruimte, aangezien de app de thermostaatfunctie overneemt. Daarnaast zijn er al verwarmingen waarin een wifi-hub is geïntegreerd. Je hebt dus alleen nog de app nodig om je verwarming in werking te zetten.

Mocht de verwarming geen geïntegreerde wifi-hub hebben, dan zijn er toebehoren nodig om toch met wifi te kunnen bedienen. Je kan dit zien als een ontvanger en thermostaat zoals in de RF-situatie, alleen werkt het dan met een wifi-hub. Het is in sommige gevallen ook mogelijk om dit alleen met de ontvanger te gebruiken.

We hebben een breed aanbod aan regelsystemen met wifi. Je kan een kijkje nemen bij:
Serie A
Serie B
Serie C

Welk regelsysteem past bij jouw project?

Het is belangrijk om het juiste regelsysteem te kiezen, dat past bij jouw situatie. Daarbij is het fijn om te kunnen bouwen en vertrouwen op het advies van een professional met ruime praktijkervaring in de wereld van elektrisch verwarmen. Profort is een projectpartner met voldoende kennis en capaciteit, die met je meedenkt voor, tijdens en na het realiseren van je project.

Voor persoonlijk advies op het gebied van regelsystemen of andere vragen over elektrische verwarmen, kan je een mail sturen naar info@profort.nl of hier direct contact opnemen.

Neem contact op


Bel ons