Veelgestelde vragen

Elektrisch Verwarmen

Profort - All-Electric

Sinds - 2006

Veelgestelde vragen

Convectie verwarming

De digitale thermostaten van Glamox (DT) in softwareversies S2 en S3 knipperen rE – 17 – C op het display nadat de stroom langer dan 24 uur is uitgeschakeld. De kachel blijft warmte leveren, maar alleen op bijvoorbeeld 17 graden of op de laagste bevestigde temperatuur om onverwacht elektriciteitsverbruik te voorkomen. Alle programma’s zijn verwijderd en moeten worden gereset.

Controleer de stroomtoevoer naar de elektrische verwarming. Alle elektrische convectoren moeten een thermostaat hebben om te werken. Convectoren zonder thermostaat moeten worden getest met een gemonteerde thermostaat. Zet de schakelaar op ON. Zet de thermostaat op zijn maximale temperatuur. Als de radiator warm wordt, werkt deze naar behoren. Als dit niet het geval is, vervang de thermostaat indien mogelijk en test opnieuw. Neem contact op met uw verkooppunt of onze klantenservice met de aankoopfactuur.

Digitale thermostaten kunnen worden gereset door de 15 seconden ingedrukt te houden tijdens het inschaleken met de aan / uit-schakelaar. Houd de 15 seconden ingedrukt. Zet de thermostaat op zijn maximale temperatuur. Als de kachel warm wordt, zet u de thermostaat op een lage temperatuur zodat hij begint af te koelen. Het haal dit proces een aantal keer. Als de verwarming rond het zelfde punt start / stopt, werkt de thermostaat.

Stel een hogere temperatuur in op de thermostaat. Als de radiator verwarmt dan werkt de thermostaat naar behoren. U kunt nu de thermostaat kalibreren. Raadpleeg de instructiehandleiding van uw radiator en volg de aangegeven procedure voor het kalibreren.

Controleer de stroomtoevoer naar de radiator. Stop de stekker in het stopcontact en stel de maximale temperatuur in op de thermostaat. Vervang het verwarmingselement als de radiator niet werkt. Neem contact op met uw verkooppunt of onze klantenservice met uw aankoopfactuur.

1. Download de Glamox Heating Wi-Fi-app en stel een gebruiker in.
2. Om nieuwe radiatoren te installeren, drukt u op het pictogram met drie horizontale balken linksboven. Selecteer ‘Heaters’ wanneer het menu verschijnt.
3. Druk op het pictogram +.
4. Voer het Wi-Fi SSID en wachtwoord in, houd de + eb – toetsen op uw radiator ingedrukt.
5. Houd de toetsen ingedrukt totdat SC op het display van de thermostaat verschijnt. Zoek de radiator in de app.
6. Geef de radiator een naam. Selecteer verwarming uit de lijst en druk op Opslaan.

Uw smartphone of tablet en router moeten het zelfde netwerk zijn verbonden wanneer u verbinding maakt of een upgrade uitvoert. Weet u nog dat u de router heeft ingesteld op 2,4GHz en WPA2? Als je een dual-band router hebt die kan werken op 2,4 GHz en 5GHz, adviseren wij u om deze aan te passen zodat deze alleen werkt op 2,4 GHz tijdens verbinding. Na het verbinden kan de routeren worden gereset naar de oorspronkelijke instelling.

In de Glamox Wi-Fi gebruikershandleiding vindt u een gedetailleerde beschrijving van alle functies voor gebruik.

Neem contact op met Profort, onze adviseurs geven u graag een gedegen en professioneel advies op maat. Ook kunnen wij samen doormiddel van een aantal vaste gegevens het benodigde wattage berekenen voor de ruimte die u wilt verwarmen.

Ja. Wij brengen een globaal advies uit op een gemiddelde plafondhoogte van 2,4 meter. Als het plafond lager of juist hoger is dan heeft dit direct effect op het benodigde wattage. Wij raden u aan om contact op te nemen met één van onze adviseurs. Zij kunnen u een professioneel advies op maat geven, specifiek gericht op uw project.

Ja. Dit is een van de belangrijkste factoren. Wij raden u aan om contact op te nemen met één van onze adviseurs. Zij kunnen u een professioneel advies op maat geven, specifiek gericht op uw project.

Profort biedt haar klanten 10 jaar garantie op de technische werking van de Glamox radiatoren.

Wij adviseren een minimum van 10 cm ruimte tussen de twee radiatoren. Wat echter kan voorkomen, is wanneer er meerdere radiatoren in een ruimte hangen, deze afzonderlijk van elkaar aan of uit schakelen. Dit komt doordat de één denkt te moeten uit schakelen bij het bereiken van een comforttemperatuur waarop de andere aanschakelt en de ruimte verwarmt enzovoort. Dit kunt u voorkomen door een adviesgesprek in te plannen met één van onze adviseurs. Samen kunnen wij kijken naar de warmtevraag van de ruimte en de invulling hiervan.

Glamox 3001 TPA/TLO/TPVD – RAL 9010/WIT
GLAMOX H40 H/L – RAL9016/WIT
GLAMOX H60 H/L – GLAS – RAL 9016/WIT
GLAMOX H60 H/L - GLAS – RAL 9005/Zwart

Badkamer radiator

Zorg ervoor dat de hoofdstroomonderbrekers gesloten zijn of dat de overbelastingsbeveiliging de voeding naar advies niet heeft onderbroken.
Controleer de luchttemperatuur in de kamer.

Controleer of het apparaat niet in de tocht staat of dat de temperatuurinstelling niet is gewijzigd.
Er kan een schommeling zijn in de elektriciteitsvoorziening. Als je ervaart een probleem ( thermostaat vergrendeld, ...), snijd de stroomtoevoer naar de GB handdoekdroger ( via de zekering of stroomonderbreker) voor ca. 10 minuten en zet het weer aan.
Als u hetzelfde fenomeen vaak tegenkomt, laat dan uw stroomtoevoer nakijken door uw plaatselijke nutsbedrijf.

Het is normaal dat het apparaat warm is wanneer het in werking is; de maximale oppervlaktetemperatuur is begrensd conform de geldende norm. Vindt u uw advies toch altijd te warm, controleer dan of de output geschikt is voor de grootte van uw kamer ( we raden 50W / m 3) en dat het advies zich niet in een tocht bevindt die de automatische bediening ervan verstoort. de laatste elementen, boven en onder, zijn lauwer dan de rest van het advies.

In het geval van de bovenste zijn de bovenste elementen niet volledig gevuld om uitzetting van de thermodynamische vloeistof mogelijk te maken; ze worden alleen verwarmd door geleiding.
In het geval van de onderste, kanaliseren de onderste elementen de terugkerende vloeistof nadat deze zijn warmte heeft overgedragen.

Controleer de stroomtoevoer naar de elektrische verwarming. Alle elektrische convectoren moeten een thermostaat hebben om te werken. Convectoren zonder thermostaat moeten worden getest met een gemonteerde thermostaat. Zet de schakelaar op ON. Zet de thermostaat op zijn maximale temperatuur. Als de radiator warm wordt, werkt deze naar behoren. Als dit niet het geval is, vervang de thermostaat indien mogelijk en test opnieuw. Neem contact op met uw verkooppunt of onze klantenservice met de aankoopfactuur.

Zorg ervoor dat het programma correct wordt gebruikt ( raadpleeg de Gebruikershandleiding)

Controleer of de stroomtoevoer op enig moment is afgesloten.
Controleer of er is omgeschakeld van zomer- naar wintertijd of vice versa.

Neem contact op


Bel ons