Elektrisch verwarmen

Profort - All-Electric

Sinds - 2006

Elektrisch verwarmen

Ben je jezelf aan het oriënteren op elektrische verwarming en ben je benieuwd welke verwarming geschikt is voor jouw project? Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie, recreatie of een utiliteitsgebouw: we vertellen je graag waarom elektrisch verwarmen de oplossing is voor elk project.

Tegenwoordig hebben de meeste gebouwen een goede isolatiewaarde. Dit is van belang omdat er bij slecht of minder geïsoleerde woningen meer warmte verloren gaat. Er is dan meer vermogen (watt) nodig om de comforttemperatuur te bereiken en dat brengt op zijn beurt de nodige kosten met zich mee. Veel woningen en gebouwen tackelen dit door middel van een PV-installatie. Hierdoor is elektrisch verwarmen slim en financieel erg interessant.

Profort levert diverse doordachte en duurzame oplossingen omtrent elektrisch verwarmen. Je kunt zonder gas en cv leidingen namelijk al heel ver komen. Denk bijvoorbeeld aan elektrische boilers, convectie radiatoren, vloerverwarming (ook onder laminaat), infrarood verwarming en slimme regelsystemen.

Daarnaast zijn er ook een hoop nieuwe smart mogelijkheden om efficiënt om te gaan met energie. Denk hierbij aan wifi, apps en zelflerende systemen die de warmte in huis zelf regelen.

Waar begin je?

De keuze is reuze

Er zijn genoeg manieren om je huis elektrisch te verwarmen. We hebben er een aantal op een rijtje gezet:

Een elektrische smart boiler is slim en efficiënt. De boiler kan door middel van een zelflerende functie jouw verbruikspatroon analyseren en voorziet je zo van de dagelijkse vraag naar warm water.

Met vloerverwarming of een design radiator verwarm je de badkamer energiezuinig tot een aangename temperatuur. Infrarood verwarming geeft stralingswarmte af waarmee je specifieke zones en ruimtes in huis kunt verwarmen.
Met een regelsysteem kun je de gewenste temperatuur instellen en regel je de verwarming zelfs op afstand.
Elektrische oplossingen zijn te besturen via wifi en smart home systemen.

Voordeel
De voordelen om voor elektrische verwarming te kiezen als hoofdverwarming zijn:

  • Lage investeringskosten
  • Lange levensduur
  • Makkelijk regelbaar
  • De ruimtes worden snel verwarmt
  • Gasloos
  • Zonnepanelen i.c.m. energieopslagsysteem zorgen ervoor dat de benodigde elektriciteit wordt verkregen.
  • Onderhoudsvrij

Nadeel
Redenen om niet voor elektrische verwarming als hoofdverwarming te kiezen zijn:

  • De kosten van het energieverbruik doordat er geen PV-installatie is die deze kosten tackelen.
  • Het is voor u onduidelijk of u uitkomt met de stroomvoorziening en hoe u dit oplost
  • Er zijn nog geen Kwaliteitsnormen van Europese aard, elektrische verwarming is nieuw en nieuw is eng.

Profort

Design

Onze producten zijn goed doordacht en hebben een modern, tijdloos en duurzaam design. Zo gaan de moderne, compacte panelen wel 20 tot 25 jaar mee. Al met al voegen onze verwarmingspanelen en boilers waarde toe aan de uitstraling én leefbaarheid van je woning.

Service

Profort vindt klanttevredenheid erg belangrijk. We zijn dan ook graag vanaf de start betrokken bij jouw project, zodat we de warmtevraag gericht invulling kunnen geven. Door een persoonlijk adviesgesprek en berekeningen kunnen wij jouw utiliteitsgebouw, woningbouwproject of renovatieproject voorzien van ons all-electric concept. Met onze eigen technische dienst kunnen we gericht inspelen op al jouw technische of specifieke wensen. Elektrisch verwarmen doe je samen met Profort.

Advies op Maat
Twijfel je over de haalbaarheid of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van jouw project? Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van elektrisch verwarmen, staan onze medewerkers graag voor je klaar met advies op maat.

Neem contact op


Bel ons