Elektrisch Verwarmen

Elektrisch verwarmen zal in de nabije toekomst in steeds meer gebouwen een grotere rol gaan vervullen. Deze tijdloze vorm van gasloze verwarmen is nu vooral nog bekend als bijverwarming, maar het is al langer economisch prima geschikt om in de dagelijkse praktijk als hoofdverwarming te gaan gebruiken.  U hoeft hierbij ook geen dure warmtepomp meer aan te schaffen zoals vaak nog de gedachte is.

Anno nu zijn er zelflerende elektrische boilers die vaste patronen in warmwater gebruik weten te herkennen en die de bereiding hierop op doordachte en energiezuinige wijze aanpast.  Moderne verwarmingspanelen zijn verder energiezuinig en eenvoudig (vaak via een normale stekker) aan te sluiten op het stroomnet.

Bovendien is er nagenoeg geen onderhoud nodig, zoals bij de CV en/of warmtepomp installaties.  De werking van smart panelen en boilers is in de praktijk ook makkelijk af te stemmen op de behoefte per ruimte. Denk aan het per ruimte makkelijk instellen via een handige App en/of stroomschakelaar of het automatisch uitschakelen per paneel als het raam in de buurt opengaat (conform de Ecodesign of Lot20 norm).

Kwalitatief hoogwaardige convectie-, of infrarood panelen gaan tot 25 jaar mee en behoeven verder geen onderhoud (zoals bij de noodzakelijk buiten te plaatsen wartmepompen). Een modern convectie paneel heeft aan 6 tot 9 minuten stroom per uur al voldoende om in de temperatuur te voorzien. Ook infrarood panelen maken het mogelijk om op doordachte wijze een behaaglijke “wellness” warmte beleving te realiseren bij een lagere thermostaat temperatuur.

De overheid zal in EU verband het gebruik van energiezuinig elektrisch verwarmen verder stimuleren door subsidies en kortingen op groene energie. Dit zal uiteindelijk resulteren in een lagere CO2 uitstoot. Meer hierover in deze informatieve Profort video presentatie.

Indien u wenst te bestellen op projectbasis  en/of voor zakelijke oplossingen: www.profort.nl 
Indien u een beperkt aantal artikelen wenst te bestellen voor de beste prijs en service www.elektrischeverwarming.nl